podelitev_matura_12

Srednješolsko življenje je zaključila še ena uspešna generacija dijakinj in dijakov Gimnazije Murska Sobota. Odličnih (s 23 in z več točkami) je v spomladanskem roku mature 17 dijakov, izmed teh je z 31 točkami zlata maturantka Urška Kolmanko, Evelin Huber in Nejc Ajlec sta dosegla 29 točk, Maja Cigüt, Špela Marzidovšek in Ana Wankmüller pa 28.

Na svečani podelitvi maturitetnih spričeval 11. julija v Gledališču Park so se v kulturnem programu z recitacijami in glasbenimi točkami prepletale misli o preteklih in prihodnjih poteh mladih. Izvedli so ga Anja Kutoš, Maruša Mujdrica, Iza Rengeo, Nina Krpič, Žiga Mekiš Recek in An Šiplič ter mentorji Suzana Jakoša, Matija Žižek in Tomi Bušinoski.

Zbrane sta poleg ravnatelja gimnazije Romana Činča nagovorila še podžupan Mestne občine Murska Sobota Boštjan Berlak in predstojnica murskosoboške območne enote Zavoda Republike Slovenije za šolstvo Irena Kumer.

Križišča dozdajšnjih sanj vsi, ki jim je pri maturi uspelo, radostni zapuščajo, namenjeni vsak k svojim novim izzivom in ciljem.

(Visited 496 times, 1 visits today)
 

Oznake: , , ,