bukemon_14

 

V soboto, 22. oktobra, smo že četrtič izpeljali projektni dan ob Bukovniškem jezeru, tokrat z imenom Bukemon. Zbralo se nas je 17 zaposlenih, 20 dijakov, nekaj staršev, bivših gimnazijcev in vabljenih gostov in 32 učencev ter učiteljic iz OŠ (večina iz Beltincev in Turnišča). Obiskali so nas tudi gimnazijci iz Körmenda, njihova učiteljica angleščine, ravnatelj in župan. Skupaj nas je bilo 70 udeležencev. Prišli so tudi mediji, ki so poročali o dogodku.

Osnovni namen projektnega dne je srečanje in druženje več generacij na malo drugačen način. Letos smo se odločili za igranje igrice bukemon. Ob 9. uri smo se zbrali ob Bukovniškem jezeru, se posladkali s pecivom in pogreli s čajem in kavico. Pripravili smo tudi malo kulturnega programa in predstavitve šol. Igralce smo razdelili v mešane ekipe, ki so se med sabo najprej spoznavali. Deset ekip je imelo imena po pokemonih, dobili so navodila za iskanje skritih predmetov v bližnjem gozdu, ki so jih morali prepoznati po opisu v angleščini in prinesti na cilj. Predmeti so bili točkovani. Čakal jih je še kviz o poznavanju gob in dreves. Komisija je seštela vse točke. Najboljše ekipe so bile nagrajene. Imeli smo tudi eno posebno ekipo otrok.

Tisti, ki niso tekmovali, so se sprehodili med energijskimi točkami do Vidovega izvira in pomagali pri pripravi pogostitve. Naši dijaki pa so popestrili dopoldan z glasbo.

Po zbranih vtisih in opravljeni analizi dogodka lahko povemo, da je zanimanje za ta dogodek vsako leto večje, zato že razmišljamo kako bomo to medgeneracijsko srečanje popestrili naslednje leto.

Hvala vsem, ki ste se udeležili projektnega dneva, in vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri organizaciji.

Koordinatorica: Valerija Režonja, prof. mat.

(Visited 67 times, 1 visits today)
 

Oznake: