vlado_kreslin_14

Gledališče Park Murska Sobota smo v torek, 8. novembra, okrog 11. ure napolnili do zadnjega kotička. Ob enournem kulturnem programu, v katerem je bil glavni gost Vlado Kreslin, prekmurska glasbena legenda, so uživali dijakinje, dijaki, profesorji Gimnazije Murska Sobota in po štirje devetošolci iz enajstih pomurskih osnovnih šol ob spremstvu šolskih knjižničark.

Srečanje smo organizirali v okviru projekta Povabimo besedo, ki ga omogočata Društvo slovenskih pisateljev in Javna agencija za knjigo Republike Slovenija.

Z Vladom Kreslinom smo spregovorili o njegovem življenju in delu, pogovor pa popestrili z recitacijami njegovih pesmi in glasbo. Za začetek je gimnazijski pevski zbor skupaj z Vladom Kreslinom zapel pesem Daleč je moj rojstni kraj. Njegove pesmi so recitirali Zala Bakan, Nina Rajh, Žan Kranjec, Karolina Senčar, Kristjan Hanžekovič, David Copot, Rok Vohar in Nina Goričanec. Prepevale so Anja Kutoš, Maruša Mujdrica in Ana Marija Kavaš. Pogovor je vodila Julija Bertalanič. Za konec je kot pika na i iz dvorane odmevala skupno zapeta pesem Od višine se zvrti.

Prireditev je bila enkratna in nepozabna. Vsi smo bili navdušeni, tudi Vlado Kreslin je pohvalil prijetno mlado občinstvo.

Milena Zelko

(Visited 219 times, 1 visits today)