Kulturni utrip od nekdaj usmerja dejavnosti Gimnazije Murska Sobota na likovnem, gledališkem, pisateljskem in glasbenem ustvarjanju.

Drobce vsega predstavljamo na prireditvah, ki se že celo leto vrstijo ob praznovanju 100-letnice Gimnazije Murska Sobota.

Ob zaključku Festivala Soboški dnevi smo na odru grajskega dvorišča predstavili tudi bogato zakladnico glasbenih talentov, ki so začenjali svojo glasbeno pot prav na odrskih deskah kulturnih prireditev naše šole.

Skoraj ducat nastopajočih sedanjih (Bizzarrgood, Taja Časar, Lara Jug in Blaž Gomboši) in nekdanjih gimnazijcev: Color Voice, Julie & Urh, Špirit Band, Doroja, Anja Kutoš, Maruša Mujdrica, Duo biciklin in gimnazijskih profesorjev (mag. Jasna Vuradin Popović in mag. Tomi Bušinoski) nas je zabavalo in presenečalo do poznega večera.

Mladi po letih in tudi tisti po duši in srcu smo se zabavali in vztrajali do konca kljub hladnejšim temperaturam, ki so tisto petkovo noč ohladile Mursko Soboto, ko so piko na i večernega koncerta postavili pevci vokalne skupine Aeternum, saj je bilo vzdušje prijetno, razigrano in ustvarjalno.

Večer smo izkoristili ne samo za glasbene užitke, ampak tudi za klepet s prijatelji, ki jih srečujemo zelo poredko, nekoč pa smo skupaj preživljali šolske radosti in tegobe. Gimnazijski večer je tako tudi priložnost, da se spet snidemo, obujamo spomine in se nasmejemo skupnim prigodam iz srednješolskih let, ki so sicer že zelo daleč za nami, zdi pa se nam, kot bi se zgodile predvčerajšnjim.

Zapisala: Romana Zver
Fotografije: Aljoša Gabor

(Visited 392 times, 2 visits today)
 

Oznake: ,