V petek, 19. novembra, nas je v okviru programa »Povabimo besedo«, ki ga omogoča Društvo slovenskih pisateljev, obiskal pisatelj, pesnik, dramatik, scenarist, Prešernov nagrajenec, založnik in eden najbolj branih slovenskih pisateljev, Feri Lainšček. Njegova bibliografija obsega čez 100 samostojnih monografskih izdaj in kar šest celovečernih filmov. Piše tako za otroke in mladino kot za odrasle. Kot avtor besedil pa sodeluje tudi s številnimi slovenskimi pevci in skupinami.
V uvodnem delu srečanja so dekleta 3. letnika zapela in odigrala eno njegovih najbolj znanih pesmi Ne bodi kot drugi, ki jo je v glasbeno obliko pretopila glasbenica Ditka. Sledila sta deklamacija Lainščkove pesmi in pogovor, ki sva ga vodila Alja in Matjaž. Pogovor je temeljil zlasti na pisateljevem litararnem ustvarjanju in pisanju najnovejšega romana Kurji pastir, ki je prvi del trilogije o pisateljevem življenju ter je bil letos izbran kot obvezno čtivo za tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje.
Dijaki smo gostu pozorno in z zanimanjem prisluhnili ter se skozi slikovito, zanimivo in nazorno pripoved popeljali čez njegovo pisanje del in življenje nasploh.
Besedilo: Alja Rajbar Pertoci
(Visited 320 times, 1 visits today)