Dijaki Gimnazije Murska Sobota so se v sredo, 1. marca 2023 udeležili nagradne ekskurzije v Planico.

 

V okviru nagradnega natečaja Ekošole z naslovom ” Zeleni športni dan – kako postati okolju prijazen navijač” so dijaki 1. letnika kritično razmišljali o trajnostni mobilnosti, odpadkih, družbeni odgovornosti in zdravem duhu v zdravem telesu in pripravili nekaj predstavitev, kjer so predstavili  svojo idejno zasnovo zelenega športnega dne na trajnosten način.

Na natečaju so bili s svojimi idejami uspešni in osvojili prevoz in vstopnice za nagradni obisk svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v času SP 2023 v Planici.

 

Ob prihodu v edinstveno alpsko dolino na severozahodu Slovenije smo na prizorišču simbolično “podpisali t.i. Zeleno zavezo in se obvezali, da se bodo na dogodku obnašali čim bolj trajnostno. V dopoldanskem času smo si ogledali nekaj tekem in treningov (nordijska kombinacija, 15 km tek na smučeh), popoldne pa uradni trening v smučarskih skokih in bili priča hudemu padcu Petra Prevca, ob katerem nam je zastal dih …

V spremljevalnem programu smo se lahko preizkusili v kuhanja čaja na ‘kolesarski pogon’ in osvojili praktične nagrade ob vrtenju kolesa sreče, najbolj zabavno pa je bilo uživanje v snežnih radostih in kepanju. Nekateri so celo zaplesali ob živi glasbi v ogrevanem šotoru ob Areni zabave, kjer je bilo poskrbljeno tudi za hrano in jedačo.

Dobre volje smo se v poznih popoldanski urah odpravili proti domu.

Simona Varga, prof.

Več fotografij na: https://www.facebook.com/media/set?vanity=100063536891915&set=a.674407751353782

(Visited 147 times, 1 visits today)