Kot član slovenske kolesarske mladinske reprezentance je bil Žiga Horvat, dijak 3.a, na 11 dnevnih pripravah v Belgiji, kjer je tudi dirkal na dveh dirkah.

20.3.2016 je bil na dirki svetovnega pokala Guido Reybrouck classic, dolgi 122 km,  po 95 km dirke vpleten v skupinski padec na čelu kolone. Na srečo so ga po oskrbi v reševalnem vozilu odpustili kot samo odrgnjenega in potolčenega. Dirke ni mogel nadaljevati, lahko pa je ostal na pripravah do naslednje dirke.

27.3.2016 je dirkal na klasiki Gent Wevelgem, ki spada v Nations cup (samo 7 dirk na svetu je v tem najvišjem rangu). Sodelovalo je 23 najboljših mladinskih reprezentanc sveta – 138 najboljših mladinskih kolesarjev sveta. Dirka je brutalna: 123 km po ozkih cestah, po več kot sto let starih tlakovanih poteh, po tlakovanih vzponih s kar 22 % strmino. Dirko je končalo samo 73 kolesarjev, komaj malo več kot polovica. Žiga je dirkal odlično, do konca ostal v vodilni skupini in osvojil 34. mesto. S tem je dobil dokaz, da sodi v elito najboljših mladincev sveta. Če bo še naprej tako vztrajen na treningih (in v šoli) se mu obeta kariera profesionalnega kolesarja.

Belgija_1(2)

 

 

Belgija_3

(Visited 91 times, 1 visits today)
 

Oznake: ,