V sodobni družbi, ki nas postavlja pred številne izzive, a nas s svojimi zahtevami hkrati preveč oddaljuje od zdravega načina življenja, je telesna dejavnost čedalje pomembnejša stalnica vsakdana, zato je prenovljeno igrišče, ki sta ga pridobili šoli, izjemnega pomena.

Človek si namreč mora dovolj zgodaj pridobiti čim več gibalnih izkušenj in usvojiti različne tehnike gibanja. Pomembna je tudi vzgojna naloga športnih dejavnosti, med katerimi se mladi navajajo na pravilen odnos do dela, učijo se prizadevnosti, discipline, zaupanja vase in svojo moč, pokažejo pogum, odločnost, iznajdljivost, spretnost in ustvarjalnost ter razvijajo smisel za zdrav življenjski slog.

S prireditvijo, ki je bila izvedena 31. marca, je bilo igrišče, namenjeno različnim športnim dejavnostim med poukom športne vzgoje in tudi zunaj njega, uradno odprto. Dijakinje in dijak Gimnazije Murska Sobota Iza Rengeo, Nina Krpič, Maruša Mujdrica in Tilen Horvat ter dijakinja Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota Dorina Huič so pod vodstvom mentorice Suzane Jakoša izvedli kulturni program, ki mu je sledila predstavitev nekaterih športnih dejavnosti mladih pod vodstvom učiteljev športne vzgoje Mitka Nasevskega, Marjana Horvata, Franca Hauka in Janka Hochstätterja.

Prireditve so se poleg dijakinj in dijakov ter profesorjev obeh šol udeležili tudi zunanji povabljeni gostje. Zbrane so nagovorili ravnatelja šol Roman Činč in Ludvik Sukič, direktor mestne uprave Srečko Đurov in vodja aktiva učiteljev športne vzgoje v Gimnaziji Murska Sobota Mitko Nasevski.

Nekaj utrinkov s prireditve je tudi na fotografijah, ki jih je posnel Ivica Glavak.

Prisotni so se pomerili še v različnih igrah. Zmagovalci so naslednji: Aleksander Ferenčak v izvajanju prostih metov, Luka Škalič v streljanju na nogometni gol in Mitja Pečnik v streljanju na hokejski gol. V skupini gosti in profesorji je v izvajanju prostih metov zmagal ravnatelj Gimnazije Murska Sobota Roman Činč.

(Visited 294 times, 1 visits today)
 

Oznake: , ,