V letošnjem šolskem letu sta nas MO Murska Sobota in društvo iz nemškega Ingolstadta že petič povabila k sodelovanju v mednarodnem gledališkem projektu Jugendkultursommer, ki ga organizirajo v Nemčiji. Pri tem k sodelovanju povabijo partnerska mesta Ingolstadta. V projektu so sodelovali dijaki murskosoboških srednjih šol, med katerimi je bila tudi Maruša Mujdrica, dijakinja drugega letnika naše gimnazije. Predstavo so pripravljali v Nemčiji v zadnjih treh tednih in jo tam kar štirikrat uprizorili. Gostili so tudi v madžarskem Gyoru in celoten projekt z zadnjo predstavo zaključili v nedeljo, 10. julija 2016, v soboškem Gledališču Park.

Gledališčniki so pod vodstvom režiserja Georga Sosanija predstavili popotovanje po muzeju Louvre, kar je bil tudi naslov gledališke predstave. Razred otrok se izgubi v bogastvu umetnin in zgodovine Afrike, Orienta, Indije, Grčije, Rima, Egipta itd. Na koncu se vse konča srečno, ko učiteljica prevzame vlogo Kleopatre.

Dijaki murskosoboških srednjih šol, ki so sodelovali v mednarodnem gledališkem projektu: Maruša Mujdrica (Gimnazija Murska Sobota), Jernej Skuhala (SPTŠ), Erik Toplak (SPTŠ), Patricija Hozjan (Ekonomska šola), Tadeja Žlender (Ekonomska šola) in Anja Novak (Ekonomska šola). Soboške dijakinje in dijake so spremljali profesorji srednjih šol Alenka Kolenko (Ekonomska šola), Natalija Bračun (Ekonomska šola) in Tomi Bušinoski (Gimnazija Murska Sobota).

Fotografije: Nino Peček

(Visited 24 times, 1 visits today)
 

Oznake: , , , ,