Dijaki Gimnazije Murska Sobota smo se konec aprila 2017 v okviru izbirnih OIV udeležili ekskurzije na Azurno obalo in v Španijo.

Po zgodnjem jutranjem odhodu iz Murske Sobote in vožnji čez  sever Italije smo nadaljevali pot do kneževine Monaco, kjer je bilo na vsakem koraku čutiti mondeni blišč Monte Carla. Zapeljali smo se po delu proge, kjer se odvija dirka formule 1 in se sprehodili do oceanografskega muzeja, knežje palače in katedrale. V popoldanskih urah smo obiskali tudi znano parfumerijo v okolici Nice. Naslednji dan smo se najprej seznanili z življenjem in slikarskim opusom Salvadorja Dalija in se nastanili v obalnem mestu Lloret de Mar.

Med obiskom Barcelone smo se srečali s kulturo, z zgodovino in znamenitostmi katalonske prestolnice. Milijonsko mesto s svetovljanskim pridihom nas je razvajalo z Gaudijevimi mojstrovinami, ogledali smo si še vedno nedokončano Sagrado Familio in enega največjih stadionov na svetu Camp nou, ki sprejme skoraj 100.000 gledalcev in kjer »kraljuje« eden najboljših klubov na svetu-FC Barcelona. Nekaj prostega časa smo preživeli v idilični Gotski četrti in na aveniji Ramblas. Zvečer je bilo nekaj časa namenjenega tudi zabavi in plesu.

Zadnji sončni dopoldan smo preživeli med nakupovanjem spominkov in druženjem na plaži v Lloret de Maru, najbolj pogumni so preverjali tudi temperaturo morja … Pred odhodom  na letališče in poletu proti domu smo obiskali še mestece Tossa de Mar z lepo ohranjenim starim mestnim jedrom.

(Visited 64 times, 1 visits today)
 

Oznake: ,