EVROPSKI POSLANEC MED NAMI

V petek, 7. aprila, nas je obiskal evropski poslanec dr. Igor Šoltes. Obisk je potekal v sklopu tridnevnega poslančevega obiska  v Prekmurju. Pogovor je bil razdeljen na tri sklope.

V prvem sklopu so se vprašanja navezovala na samega evropskega poslanca dr. Igorja Šoltesa. Povprašali smo ga o njegovi poti v politiko in kako je sploh postal evropski poslanec. Opisal nam je tudi svoj urnik, ki je po pričakovanjih izjemno natrpan. Izvedeli smo tudi, kakšne so naše možnosti za krajše pripravništvo v evropskem parlamentu.

V drugem sklopu so se vprašanja navezovala na nas mlade. Dr. Igorja Šoltesa smo vprašali o tem kaj si misli o »begu možganov« v druge evropske države in v čem sploh tiči problem. Svetoval nam je tudi, da je treba izbrati neko zdravo mejo med željenim študijem, ki nudi večje možnosti za zaposlitev.

Tretji sklop vprašanj pa je bila priložnost za vsakega posameznika, da je dr. Igorju Šoltesu postavil kakršno koli vprašanje. Največ vprašanj je bilo povezanih z  nacionalizmom in s nekaj aktualnimi temami, kot so begunska kriza, Brexit, afera Volkswagen.

V veliko čast nam je bilo gostiti evropskega poslanca na naši šoli in upamo na še več takih obiskov.

Marko Irgolič, dijak 2.Š

 

(Visited 48 times, 1 visits today)
 

Oznake: