V četrtek, 21. septembra 2017, so se dijaki 3. letnikov, ki imajo izbirno uro pri predmetu geografija in dijaki 4. letnikov, ki se pripravljajo na maturo pri predmetu zgodovina, odpravili na strokovno ekskurzijo na Notranjsko.

Prvi postanek je bil v Postojni, v Muzeju Krasa, kjer smo dopolnili svoje znanje o dejavnikih, ki so omogočili nastanek krasa, spoznali kraška območja v Sloveniji in z njimi povezane pojave.
Pot smo nadaljevali proti Parku vojaške zgodovine Pivka, kjer so še posebej na svoj račun prišli tisti, ki imajo radi vojno zgodovino oz. razvoj vojaške tehnologije v 20. stol. Skupina zgodovinarjev si je na koncu ogledala še notranjost podmornice, medtem ko se je skupina geografov napotila proti Ekomuzeju presihajočih jezer Pivka. Na svoji poti proti enemu izmed tamkajšnjih jezer so jih med drugim impresionirali tudi medvedji iztrebki.

Z zadnjim ogledom Žičke kartuzije smo se vrnili v čas srednjega veka in spoznali življenje enega najbolj strogih meniških redov, ki so k nam prišli iz Francije.

S strokovno ekskurzijo smo si tako geografi kot zgodovinarji pridobili številna nova spoznanja in na samem terenu ugotavljali tesno medpredmetno povezanost.

Melita Franko, prof.

(Visited 433 times, 1 visits today)
 

Oznake: ,