Današnjega pohoda ob spominskih obeležjih v mestu Murska Sobota (22. junij 2021), ki se nanašajo na različna obdobja prekmurske zgodovine in nastajanje slovenske državnosti, s poudarkom na obeleževanju 30. obletnice samostojnosti Republike Slovenije, so se udeležili tudi dijaki 2. a Gimnazije Murska Sobota.

V skupini pohodnikov iz vseh petih osnovnih šol in vseh petih srednjih šol z območja Mestne občine Murska Sobota smo se podali na pot od zgradbe dijaškega doma najprej do stavbe PU in PP Murska Sobota. Po krajšem kulturnem programu na vsaki točki smo nadaljevali pot mimo Spomenika zmage skozi mestni park do novo urejenega spominskega parka ob vojašnici na Kopališki ulici, kjer je bila zaključna točka pohoda in so v kulturnem programu sodelovali tudi naši dijaki.

Ob tej priložnosti sta župan dr. Aleksander Jevšek in Andrej Gerenčer, častni občan naše občine, ki je bil župan leta 1991, slovesno odkrila spomenik slovenske osamosvojitve in simbolično zasadila lipo, ki bo prihodnje rodove skupaj z novim spomenikom spominjala na ključne dogodke v zgodovini naše države, ki ta teden praznuje 30. rojstni dan.

Fotografije: Aleš Cipot in Simona Varga

(Visited 126 times, 1 visits today)
 

Oznake: , , , ,