Brezžično izobraževalno omrežje Eduroam na Gimnaziji Murska Sobota

Kaj je brezžično omrežje Eduroam?

Storitev Eduroam omogočaučečim in zaposlenim varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega (WLAN) omrežja na naši šoli in gostovanje v omrežjih drugih institucij, vključenih v sistem Eduroam. V omrežje Eduroam so vključene izobraževalne in raziskovalne ustanove (fakultete, inštituti, srednje šole, osnovne šole) v Sloveniji (http://www.eduroam.si) in tujini (http://www.eduroam.org).

Omrežje je zasnovano tako, da lahko naš učeči ali zaposleni sodelavec vanj dostopa transparentno in brezplačno v katerikoli zgoraj navedeni ustanovi (doma in v tujini) in to z istim uporabniškim imenom in geslom kot v “domačem” omrežju Eduroam. Več o Eduroam si lahko preberete na naslovu http://www.eduroam.si.

Pogoji uporabe:

  • imeti morate račun pri organizaciji, ki je članica Eduroam federacije,

  • ne kršite, oziroma niste kršili pravil, ki veljajo v omrežju Eduroam.

Kaj potrebujemo za dostop v omrežje Eduroam?

  • uporabniško ime in geslo za Eduroam

Pridobitev uporabniškega imena in gesla

  • Učeči imajo dostop do omrežja Eduroam omogočen preko digitalne identitete AAI na GMS; digitalno identiteto AAI sestavljata uporabniško ime in geslo, ki ju učeči pridobi na začetku šolanja na GMS.

  • Zaposleni naGMS imajo dostop do Eduroam preko digitalne identitete AAI na GMS, katero prejmejo ob zaposlitvi na GMS.

  • Opomba: uporabniško ime za Eduroam je v obliki ime.priimek@gim-ms.si (enake oblike je tudi šolski/službeni E-mail naslov); pridruženo geslo je isto, kot ga uporabnik uporablja za ostale storitve AAI računa (npr. spletne učilnice in druge storitve, v katere se prijavlja z AAI računom).

Navodila za vzpostavitev povezave

Navodila za vzpostavitev povezave z Eduroam se nahajajo na naslovu
http://www.eduroam.si/si/osebni-dostop/navodila-za-povezavo.

Priporočamo uporabo CAT čarovnika za namestitev brezžičnega omrežja na vaši napravi https://cat.eduroam.org/?idp=6264 ali enostavno skenirajte QR codo:

V primeru težav se učeči in zaposleni lahko obrnejo na vzdrževalca IKT v kabinetu fizike

(Visited 125 times, 1 visits today)