Podrobnosti dogodka

  • Datum:

Spoštovani dijaki,

v okviru Aktivnega državljanstva se boste dijaki 3. letnika udeležili razprave z naslovom MEDIJSKA PISMENOST. Razprava bo potekala v predavalnici 056, v petek, 25. novembra 2022 od 9.30 do 10.40 (4. in 5. šolsko uro).
Dijaki boste v razpravi sodelovali s povabljenimi gosti: Irena Joveva (poslanka v Evropskem parlamentu), dr. Sonja Merljak Zdovc (ustanoviteljica otroškega spletnega časopisa Časoris in poznavalka področja medijske pismenosti), Simon Balažic (odgovorni urednik Televizije AS).

Udeležba je za vse dijake 3. letnikov obvezna (2 ur AD).
Predvideni stroški: brezplačno.

Opis dogodka: Razpravo bo vodil moderator Gregor Donša iz Informacijske točke Europe Direct Pomurje kot del serije dogodkov, ki smo jih poimenovali »Evropski pikniki«, projekt pa financira Evropska komisija. Tema današnjega dogodka je medijska pismenost. Živimo v obdobju poplave informacij, ki na nas prežijo vsepovsod. Informacij je vedno več in vedno več znanja je potrebnega, da prepoznamo tudi tiste napačne. Zelo pomembno je, da smo sposobni kritičnega razmišljanja in kritičnega presojanja vsebin. Tudi Evropska unija si prizadeva za krepitev medijske pismenosti evropskih državljank in državljanov kakor je zapisano tudi v akcijskem načrtu za podporo okrevanju in preoblikovanju medijskega in avdiovizualnega sektorja, akcijskega načrta za digitalno izobraževanje (2021-2027) in akcijskem načrtu za evropsko demokracijo.

Prijazno vabljeni.

(Visited 5 times, 1 visits today)