Podrobnosti dogodka

  • Datum:

V okviru kulturno-umetniških vsebin bo za dijake vseh letnikov organiziran ogled predstave POLETIVA NA LUNO, ki bo v četrtek, 30. 5. 2019, ob 12.00 v Gledališču Park.
Cena: 2 EUR
Trajanje: 12.00 – 13.00

Dijaki murskosoboške gimnazije bodo na odru Gledališča Park ponovno uprizorili predstavo Poletiva na Luno. Dramsko besedilo in glasba sta delo dijaka 4. letnika Maja Andrejča, ki je prevzel tudi produkcijo in režijo predstave.
Srečamo se z Liso in Michaelom, ki se trudita izpolniti si življenjske sanje. Kljub vsemu je življenje minljivo in tudi oba junaka se na koncu srečata nekje v vesolju. Zgodba nas opozori na minljivost našega življenja in na obstranske stvari v življenju, ki včasih prekrijejo tisto, kar je v odnosih med ljudmi pomembnejše in traja mnogo dlje kot človekovo življenje, kar traja vse do večnosti v vesolju. Gledališko ekipo, v kateri je nastopilo več deset sodelujočih, je podprl tudi orkester z živo izvedeno avtorsko glasbo. Pripravo predstave so ob podpori vodstva šole spodbujali še profesorji: Jasna Vuradin Popović, Martina Mihoković, Boža Ivanuša Trajbarič, Cvetka Jošar Matić in Tomi Bušinoski.

Predstava bo trajala približno eno uro (dve uri OIV). Pred dvorano bodo profesorji, zabeležili vašo prisotnost, zato pridite pred dvorano pravočasno (11.50).
Udeležba je obvezna za dijake, ki jim manjkajo ure obveznega programa OIV.

Prijazno vabljeni.

(Visited 7 times, 1 visits today)