V torek, 25. aprila 2017, so dijaki 1. a in 1. b razreda Gimnazije Murska Sobota znova uspešno zaključili projekt priprave medrazrednega koncerta. Tokratni, zdaj že 12. medrazredni koncert je potekal pod geslom Kjer besedam spodleti, glasba spregovori. Dijaki so pokazali, kako dobro se znajo izražati tudi skozi glasbo. Koncerta so se udeležili starši, sošolci iz drugih razredov, profesorji  ter ravnatelj, gospod Roman Činč, ki je v svojem nagovoru posebej pohvalil prizadevanja dijakov, da ohranjajo dogodek na tradicionalni ravni.

Predstavile so se raznolike glasbene zasedbe, v katerih je nastopilo več dijakov (Jakob, Laura, Tara, Andrej, Ana, Luka, Žan), gimnazijski pevski zbor, v katerem sodelujejo dijakinje in dijaki prvih letnikov, ter celotna razreda, ki sta koncert organizirala. Veseli smo, da se dijaki tudi medgeneracijsko povezujejo, saj so medse povabili tudi dijake iz višjih letnikov, celo naši dve bivši dijakinji (Katjo in Tino), ki sta zapeli skupaj s svojim bratom Žanom. Projektno delo je nadvse težavno delo, predvsem če gre za veliko skupino. Odgovornost pri tem projektu so prevzeli dijaki sami. V pripravljalnih timih so organizirali oglaševanje, pripravili koncept koncerta, koncertni oder in prostor, rezultat pa je bila izvedba koncerta. Njihov mentor, mag. Tomi Bušinoski, je v svojem govoru izpostavil predvsem prizadevanja za timsko delo, sodelovanje in sledenje skupnim ciljem, na koncu prireditve pa je dijake povabil na evalvacijo, na kateri so se pogovorili o načinu dela, morebitnih izboljšavah in o možnostih še večje uspešnosti projektne naloge.

Vsem našim dijakom želimo veliko ustvarjalne energije, ki naj se izraža v letih srednješolskega izobraževanja in v življenju nasploh.

(Visited 61 times, 1 visits today)
 

Oznake: , ,