V soboto, 14. oktobra 2017, smo že petič izpeljali projektni dan ob Bukovniškem jezeru, tokrat z imenom BUKOLIMPIJADA. Zbralo se nas je 10 zaposlenih, 11 dijakov, nekaj staršev, bivših gimnazijcev, otrok in 22 učencev ter učiteljic iz OŠ (večina iz Beltincev in Bogojine). Obiskali so nas tudi gimnazijci iz Körmenda, njihova učiteljica ter ravnatelj. Skupaj nas je bilo 72 udeležencev.

Osnovni namen projektnega dne je srečanje in druženje več generacij na malo drugačen način. Letos smo se odločili za kratek pohod in igranje družabnih iger. Ob 9. uri smo se zbrali ob Bukovniškem jezeru, se posladkali s pecivom in pogreli s čajem in kavico. Pripravili smo tudi malo kulturnega programa ter predstavitve šol. Sprehodili smo se med energijskimi točkami do Vidovega izvira in nazaj do jezera. Nato smo igrali razne družabne igre. Tekmovalce je čakal še kviz o zgodovini gimnazije. Najboljši so bili nagrajeni. Dijaki pa so popestrili dopoldan z glasbo.

Po zbranih vtisih in opravljeni analizi dogodka lahko povemo, da je zanimanje za ta dogodek vsako leto večje, zato že razmišljamo kako bomo to medgeneracijsko srečanje popestrili naslednje leto.

Hvala vsem, ki ste se udeležili projektnega dneva, in vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri organizaciji.

Koordinatorica: Valerija Režonja, prof.

(Visited 84 times, 1 visits today)