V okviru kulturnoumetniških vsebin si boste v torek, 27. novembra 2018 ob 12.00 v gledališču Park dijaki 1. letnikov ogledali gledališko predstavo z naslovom Vihar v glavi. Predstava traja 90 minut prez odmora, cena vstopnice je 6 € in jo bodo dijaki poravnali preko položnice.

Profesorje, ki v 1. letnikih poučujejo 6. uro opozorite, da uro zaključijo ob 11. 35, da boste dijaki lahko pravočasno prišli do dvorane.
Profesorji spremljevalci bodo pred vhodom zabeležili prisotnost in vam predali vstopnico, zato bodite pred gledališčem Park že 15 minut pred predstavo, da opravimo formalnosti pravočasno (poiščite svojega profesorja – spremljevalca) in da se bo predstava začela ob dogovorjeni uri. Na predstavi bodo tudi dijaki iz drugih srednjih šol in res ne bi bilo primerno, da bi ravno naši dijaki zamujali … Razrednikom sporočite pravočasno, če boste napovedano manjkali v času predstave, da ne boste plačevali položnice.

Spremljevalci
1.A Marjetka Maučec
1.B Sonja Žilavec Nemec
1.C Simona Varga
1.Š Metka Horvat

Gledališka predstava je organizirana v okviru obveznega dela OIV – kulturnoumetniške vsebine, zato je udeležba za vse dijake 1. letnikov obvezna.

O predstavi:
Gledališka uprizoritev Vihar v glavi je v slovenskem prostoru nekaj posebnega, gre za predstavo o najstnikih, z najstniki in za najstnike (a tudi za vse tiste, ki imajo z najstniki opraviti). Predstava Vihar v glavi se prek spraševanja, kaj pravzaprav pomeni biti najstnik, neposredno loteva ravno nekaterih posplošenih sodb – da so najstniki »težavni«, »zmedeni«, »muhasti« in podobno – ter jih osvetljuje z manj običajnih perspektiv. Ustvarjalci uprizoritve – režiser Primož Ekart, dramaturginja Ana Duša, koreograf Sebastjan Starič in vseh sedemnajst nastopajočih, so neposredno  prispevali k oblikovanju predloge in pripravili premišljen, dinamičen, mestoma pa tudi ganljiv odrski dogodek, ki skozi iskrene, dodelane igralske prispevke učinkovito razpira vse zagate  najstniškega kozmosa.

Prijazno vabljeni.

(Visited 47 times, 1 visits today)
 

Oznake: , , ,