Avto klub Street Race Team je organiziral Avto Show namenjen ljubiteljem avtomobilizma. Srečanje je bilo namenjeno vsem lastnikom predelanih, športnih, staromodnih ter električnih vozil.

Dogodek, se je začel ob 10. in končal ob 19. uri, je imel nekaj tekmovalnih kategorij, kot so styliing, najboljši prtljažni prostor in motorni prostor, glasnost izpuha in najnižje vozilo.

Letos je bilo prijavljenih 72 tekmovalcev.

Tudi jaz sem tekmovala, ker še nisem polnoletna, z očetovim avtom, Chevrolet Camaro SS 68. Plačati sem morala štartnino, ki je znašala 15 EUR.

Po prihodu in meritvah  so mojemu jeklenemu konjičku določili tekmovalno številko 16. Dobila sem tudi glasovalni listek na katerega sem napisala številko avtomobila, ki je bil meni najbolj všeč. To je bil Nissan GTR. Izkoristila sem priložnost občudovati druge avtomobile in se pogovarjati z njihovimi lastniki in občudovalci. Ker so dosti bolj izkušeni sem dobila veliko koristnih nasvetov.

Ponosna sem, ker sem se morala z udeležbo na tem dogodku prestaviti iz moje cone udobja in se družiti in pogovarjati z drugimi, tudi starejšimi ljudmi, ki jih prej nisem poznala. 

Sama sem tekmovala v kategoriji  “Street sound” (glasnost izpuha) in dosegla 1. mesto v kategoriji 5+ CYL s 129dB.

Posebni dosežek pa je bil, ko je bil moj avto imenovan za “Naj ameriški avto”.

Dan kasneje sem opazila, da so me omenili  na spletni strani sobotainfo.com in objavili slike mojega avtomobila  na strani pomurec.com

Zelo sem vesela, da sem zbrala pogum in se udeležila tega showa saj sem s tem pridobila veliko novih izkušenj.

Pia Klemar, 2.B

 

(Visited 354 times, 1 visits today)