V petek, 15. oktobra 2021, je v Gledališču Park potekala občinska slovesnost ob spominskem dnevu Mestne občine Murska Sobota. Slavnostni govornik je bil poslanec Državnega zbora mag. Dejan Židan, ki je spomnil na osvobodilni boj na pomurskih tleh.

Na slovesnosti so nastopili tudi dijakinje in dijaki Gimnazije Murska Sobota. V sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota, Mešanim pevskim zborom Štefana Kovača so pripravili kulturni program in tako obogatili slovesnost. Prireditev sta vodila Luka Merica (4. letnik) in Barbara Kelenc (3. letnik). Nastopili so Jan Hari Dimitrić na marimbi (2. letnik), vokalistke Mateja Petek, Martina Temlin, Ajda Mörec (3. letnik) in na kitari Nikola Prelič (4. letnik) z dvema skladbama ter Taja Časar (4. letnik) ob spremljavi profesorja Tomija Bušinoskega. Na koncu je Taja zapela še znano soboško pesem Moja Sobota skupaj s pevskim zborom.

Veseli smo, da so naši dijaki znova lahko začutili oder in nastope. Podpiramo jih v razvoju svojih nadarjenosti in upamo, da bo teh priložnosti še mnogo.

Fotografije: Aleš Cipot

(Visited 395 times, 1 visits today)
 

Oznake: , ,