Vabimo vas na gledališko predstavo Antigona, ki jo pripravlja gledališka skupina Gimnazije Murska Sobota. Predstava bo za izven v ponedeljek, 8. maja 2023, ob 19. uri v Gledališču Park.

Bratomorna vojna med sinovoma nesrečnega Ojdipa iz rodu Labdakidov Eteoklom in Polinejkom, v spopadu padeta oba, je končana, a v Tebah še ni napočil čas miru. Novi kralj Kreon, zaslepljen s svojo vladarsko močjo, Eteokla razglasi za heroja in mu nameni dostojen pokop z vsemi častmi, vrednimi zmagovalca, kadaver Polinejka, napadalca na rodno mesto, pa zapove sramotno prepustiti ujedam in psom. Antigona, divja kri trmastega, samooslepljenega izgnanca Ojdipa, ki je dvignil roko nad lastnim očetom in legel z lastno materjo, se avtokraciji v imenu družinskega prava upre, kajti ni ga zakona, ki bi vladal nad njenim etosom. Obračun med ženskim legitimnim in moškim legalnim je tako le še zadnji člen v verigi nasilja, s katerim je prepojen Kadmov ukleti rod …
Tragedija Antigona velikega antičnega dramatika Sofokleja je prva uprizoritev GMS-odra, novoustanovljenega gledališča dijakov Gimnazije Murska Sobota.

Brezplačne vstopnice so na voljo na blagajni Gledališča Park.

Vabljeni.

(Visited 57 times, 1 visits today)
 

Oznake: