Spoštovani,

obveščam vas, da bo v četrtek, 21. 9. 2023, v okviru aktivnega državljanstva organiziran obisk Mednarodnega sejma obrambe, varnosti, zaščite in reševanja (SOBRA). Sejemsko prireditev organizira Ministrstvo za obrambo RS na sejmišču v Gornji Radgoni. Odhod avtobusov je ob 7.45 izpred gimnazije, predviden povratek pa do 14.00. Pouka za dijake 3. letnikov ta dan ne bo.

Dijaki, ki prihajajo iz G. Radgone in okolice, lahko sami pridejo na sejmišče in nas počakajo pred vhodom. Na sejmišče naj pridejo najkasneje do 8.45. Prosim, da me tisti dijaki, ki bodo sami prišli na sejmišče, o tem obvezno predhodno obvestijo.

Udeležba je za vse dijake 3. letnikov obvezna (5 ur AD). Izjema so dijaki, ki se bodo udeležili ekskurzije v okviru izbirnega predmeta kemije.

Prevideni stroški: avtobusni prevoz.

 

Opis aktivnosti:
Sejem bo v četrtek, 21. septembra, ob 9.00 svečano odprl Marjan Šarec, minister za obrambo republike Slovenije. Dijaki bodo usmerjeni v dvorano C, kjer bodo skupaj z vojaškimi obvezniki letnika rojstva 2005 prisostvovali programu.
Po predstavitvi v dvorani bo organiziran ogled dinamičnih in statičnih predstavitev. Po ogledu sledi malica ob 12.00 nato pa ob 13.00 odhod proti avtobusom in povratek proti domu.
Uprava za obrambo Maribor nam zagotavlja sprejem na sejmišču, brezplačen vstop, program predstavitev in ogledov, vodenje po sejmu ter toplo malico.

(Visited 47 times, 1 visits today)