Podrobnosti dogodka


Filmska predstava je namenjena vsem dijakom 1. letnikov,  dijakom, ki so vpisani k izbirnemu predmetu informatika v 2. in 3. letniku in dijakom maturitetne skupine informatika na maturi.

Cena vstopnice je 3.80 eur.

Kratki opis:

oskarji nagrajeni režiser provokativnih filmov Wall Street, Rojen 4. julija in J.F.K. predstavlja ozadje razkritja zaupnih dokumentov, ki je pretreslo javnost po vsem svetu. Mladi Američan Edward Snowden se sprva želi pridružiti vojski, toda zaradi zdravstvenih težav pristane med računalniškimi izvedenci Agencije za nacionalno varnost. Nadrejeni kmalu opazijo njegov talent in mu zaupajo največje državne skrivnosti, toda razočarani mladenič kmalu spozna, kako ZDA zlorabljajo nadzor nad telefoni in spletom. Znajde se v morali dilemi med patriotizmom in priznanjem resnice javnost, toda ko se odloči postati žvižgač, pristane na vrhu liste državnih sovražnikov.

Trailer…

Dijaki si bodo film ogledali kot del pouka informatika, predvsem z vidika uporabe informacijske tehnologije, kaj le-ta omogoča in kako zelo je pomembno, da se tega zavedamo.

(Visited 10 times, 1 visits today)