Podrobnosti dogodka

  • Datum:

Spoštovani dijaki,

v okviru OIV – kulturno umetniške vsebine si boste vsi dijaki 1., 2. in 3. letnika ogledali gledališko predstavo DR. PREŠEREN, ki bo na sporedu v torek, 14. februarja 2023, ob 10.00 v gledališču Park v Murski Soboti.
Pred dvorano se zberemo 15 minut prej, da uredimo formalnosti. Predstava se začne točno ob 10.00 in traja 1 uro in 45 minut. Po predstavi je pouk po urniku ob 12.00.

Cena vstopnice: 10 evrov (plačilo po položnici).

Udeležba je za dijake 1., 2. in 3. letnika obvezna (2 uri OIV iz obveznega programa).

Opis: Dramsko pripoved sestavlja pet delov, vodijo pa jo ženske iz Prešernovega življenja. V hkratnosti časov, krajev in dogodkov, predstavljenih iz več zornih kotov, se gradi pripoved pesnikovega življenja, ki se poskuša izmuzniti iz polja naših predsodkov. Protagonistke Ernestina Jelovšek, pesnikovi sestri Katra in Lenka, Ana Jelovšek in Julija Primic se vzpostavljajo glede na svoj odnos do pesnika in ga predstavijo v drugačni luči, kot ga danes vidi splošno mnenje. Njihova stališča se dopolnjujejo, si nasprotujejo in oblikujejo celoto pesnika in družbe. Uprizoritev prinaša osvežen pogled na Franceta Prešerna, ki se oddaljuje od ustaljenega pogleda nanj.

Profesorji bodo zabeležili prisotnost.
Prijazno vabljeni.

(Visited 30 times, 1 visits today)