S svetovalno delavko ste se v osnovni šoli največ srečevali tisti, ki ste ušpičili kako potegavščino preveč. V srednji šoli jo prvič srečate ob vpisu, saj vas bo vodila skozi vpisni postopek.
Svetovalna delavka vam svetuje ob stiskah, pa naj so to učne težave, preobremenjenost, pomanjkanje samozavesti ali težave s prilagoditvijo na nov način šolanja. Poglavitna naloga svetovalne delavke v srednji šoli pa nastopi nekoliko pozneje, ko se trudi, da bi vam po
najboljših močeh pomagala izbrati študij. Skupaj z njo boste lahko začrtali svojo akademsko prihodnost.
Prav tako pomaga dijakom s posebnimi potrebami, ki potrebujejo prilagoditev šolskih obveznosti.
Spremlja tudi dijake, ki so še posebej motivirani za raziskovanje in učenje ter nadaljujejo bogato tradicijo tekmovalnih uspehov Gimnazije Murska Sobota tako na državni kot tudi mednarodni ravni.
Je mentorica dijakom, ki so pripravljeni pomagati drugim. Vsi prostovoljci, ki želijo pomagati ljudem v stiski, skupaj s svetovalno delavko najdejo načine, kako to uresničiti. Po koncu šolanja prostovoljstvo postane za mnoge vrlina in način življenja.
Poleg dijakov se na svetovalno delavko lahko obrnejo tudi starši, ki jim pomaga v trenutkih, ko potrebujejo informacije, nasvete ali podporo.
Uspešnih dijakov pa ni brez zavzetega učiteljskega zbora, vodstva šole in našega medsebojnega sodelovanja.
Dovolite nam, da vas popeljemo po poti odraščanja in šolanja. Postanite dijaki naše gimnazije.

(Visited 96 times, 1 visits today)