Ponovno se vam oglašamo v zvezi z našim dogodkom Young Climathon Slovenija 2020 – Mladinskim podnebnim hekatonom, ki se bo zgodil naslednjo soboto, 28. 11. 2020.

Tokrat z dvema veselima novicama!

1000 EUR nagrade zmagovalni ekipi izziva #1

Občina Ajdovščina se je odločila, da bodo skupini, ki bo predlagala najboljšo rešitev, podelila 1000 evrov v spodbudo in pa potencialno sodelovanje pri razvoju rešitve njihovega izziva.

Mlinotestove štipendije zmagovalni ekipi izziva #2

Podjetje Mlinotest pa nam je sporočilo, da bo vsakemu članu zmagovalne skupine namenilo štipendije! In sicer 100 EUR / mesečno za srednješolske poklicne in tehnične smeri, 150 EUR / mesečno za višješolske programe ter 180 EUR / mesečno za visokošolske in univerzitetne smeri študija. Člani zmagovalne ekipe lahko štipendijo prejemajo skozi celotno izobraževanje (na vseh ravneh izobraževanja), na Mlinotestovih smereh izobraževanja. Več informacij o štipendijah, ki jih bodo podelili, tukaj.

Dijaki in učenci (12-18 let) se lahko na dogodek prijavijo najkasneje do 25. 11. 2020 do 23:59, na tej povezavi. Lahko se prijavijo samostojno kot posamenziki ali pa v skupini (6 članov skupine). Število udeležencev je omejeno, zato pohitite s prijavami!

Prijavljeni bodo imeli pred dogodkom kratek uvod v delo s spletnimi orodji in uvod v izzive, da se bodo na dogodek lahko uspešno pripravili. Pred-dogodek bo v četrtek, 26. 11. 2020, v popoldanskem času.

Več o programu dogodka tukaj. O podnebnih spremembah nam bo v krajšem uvodu predavala dr. Tjaša Pogačar, docentka za področje klimatologija in sodelavka dr. Lučke Kajfež Bogataj na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.

Prosimo, pomagajte nam širiti glas o dogodku tako, da:

  • posredujete to sporočilo vsem, ki bi jih dogodek zanimal
  • delite na družbenim omrežjih – tu najdete paket s predlaganimi teksti in slikovnimi objavami
  • obvestite učence med poukom in jim v chat posredujte povezavo za prijavo

Več informacij o dogodku na tej povezavi https://bit.ly/mladi-iznajditelji ali na e-mailu: jerneja.pirnat@ki.si

Hvala in se vidimo,

Jerneja Pirnat

Koordinatorka projektov/Project Coordinator

Center odličnosti nizkoogljične tehnologije

(Centre of Excellence for Low-Carbon Technologies)

Hajdrihova 19

1000 Ljubljana

Slovenia

T: +386 1 4760 513 / 031 309 304

S: www.conot.si

(Visited 95 times, 1 visits today)