Slovenija, vse najboljše … Tako se je glasila krovna tema letošnjega osnovnošolskega in srednješolskega tekmovanja v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje, ki se je zaključilo z državnim tekmovanjem v soboto, 22. maja 2021, a tokrat malo drugače kot prejšnja leta, saj je tekmovanje potekalo na daljavo.

Tekmovalci prvega in drugega letnika gimnazije in srednjih strokovnih programov so svoje bralne zmožnosti in zmožnosti pisanja besedil dokazovali ob branju romanov Veronike Simoniti: Ivana pred morjem in Štefana Kardoša: Vse moje Amerike, tekmovalci tretjega in četrtega letnika gimnazije pa ob književnih besedilih Marjana Rožanca: Ljubezen in Roman o knjigah ter Draga Jančarja: Galjot in Pisanja in znamenja.

Na državno tekmovanje za Cankarjevo priznanje sta se uvrstili tudi tekmovalki iz Gimnazije Murska Sobota Pia Zala Meden, dijakinja četrtega letnika, in dosegla zlato priznanje (mentorica Boža Ivanuša Trajbarič) ter Staša Jerič, dijakinja drugega letnika, ki je dosegla srebrno priznanje (mentorica Sonja Žilevec Nemec).

Čestitamo!

Boža Ivanuša Trajbarič, prof.

(Visited 697 times, 1 visits today)