Pred začetkom zimskih počitnic (22. 2. 2018 zvečer) sta se kar dva avtobusa dijakov Gimnazije Murska Sobota odpravila na strokovno ekskurzijo v Rim in Pompeje.

Tovrstno ekskurzijo šola pripravlja že nekaj let, saj se zavedamo izrednega pomena vsega, kar dijaki vidijo in doživijo na tej ekskurziji. Prvi dan se sprehodimo po vatikanskih muzejih in z vrha kupole bazilike sv. Petra občudujemo lep razgled na papeško državico. Nekaj časa ostane še za sprehod in ogled antičnih ostankov Rima, s čimer nadaljujemo tudi naslednji dan. Posebno doživetje je ogled katakomb, vstop v kolosej, sprehod po rimskem forumu…  Seveda pa obvezno vržemo novec v fontano di Trevi, in se povzpnemo na vrh španskih stopnic.

Zadnji dan je bil namenjen ogledu ostankov mesta Pompeji, kjer v bogato ohranjenih hišah lahko začutimo utrip antičnega mesta. Na koncu pa še krater vulkana Vezuv, kjer smo končno imeli srečo z vremenom in tako lahko uživali v lepem razgledu na mesto Neapelj.

Ekskurzija je dijakom omogočila, da vse tisto, kar slišijo in vidijo samo na slikah pri pouku v razredu, dejansko doživijo, slišijo in vidijo tam, kjer se je vse skupaj dogajalo pred več kot dva tisoč leti.

Več fotografij na facebook strani Gimnazije Murska Sobota

https://www.facebook.com/pg/Gimnazija-Murska-Sobota-408750979185588/photos/?tab=album&album_id=1770040579723281

(Visited 69 times, 1 visits today)