Mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta, ki ga vsako leto obeležujemo 27. januarja, smo letos s prav posebnim sodelovanjem obeležili tudi z dijaki Gimnazije Murska Sobota. Pripravili smo kulturni program, ki je bil del osrednje spominske slovesnosti v Sloveniji. Zbrane goste je pozdravil župan MOMS dr. Aleksander Jevšek, slavnostni govornik pa je bil predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor.
Naši dijaki so pod mentorstvom profesoric Melite Franko in Tadeje Filo ter profesorja Tomija Bušinoskega pripravili bogat kulturni program, ki je predstavljal čustveni in miselni spomin na tragične dogodke ter hkrati pogled v prihodnost, v kateri si dijaki želijo sodelovanja, miru in enakih pravic za vse ljudi. V glasbenih točkah so nastopili Taja, Nina, Ajda, Martina, Jan in Nikola. Spremljala jih je pianistka Olga Kous. Spomin na tragičnost tistega časa, katerega zapisi predstavljajo ogledalo takratne družbe, sta v besedah ponazorila Anja in Matjaž.
Mladi želijo, da bodo tovrstne slovesnosti ozaveščale ljudi kot del družbe, da ne smejo dovoliti ponovitve grozodejstev, ki jih je doživelo človeštvo v času druge svetovne vojne. Kot je v kulturnem programu zaključila zadnja pesem: »Srce začuti naj vse! Naj oprosti, preteklo naj ne deli.«

Več fotografij na: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=408750979185588&set=a.4972081926185781

(Visited 176 times, 1 visits today)