NAJ SINOV ZAROD NOV IZ VAS NASTAL BO ROD SLOVENSKIH PESNIKOV – PREŠERNOVA PROSLAVA 2023

Ob Prešernovem dnevu, prazniku slovenske kulture, smo v Gledališču Park pripravili osrednjo slovesnost Gimnazije Murska Sobota. Ob kulturnem programu, kjer je nastopila tudi slavnostna govornica Mateja Petek, dijakinja 4. a-razreda, smo letos prvič podelili tudi Prešernove nagrade GMS za najboljše prispevke literarnega natečaja, ki smo ga razpisali za dijake naše šole in učence pomurskih osnovnih šol. Zaradi bogatega nabora odličnih prispevkov je bilo izbrati najboljše zelo težavno delo, zato smo natečaj razdelili na dve kategoriji, in sicer prozo ter poezijo, in tako nagradili več učencev in učenk.

V kategoriji proza je bronasto Prešernovo nagrado za književnost pod mentorstvom profesorice Metke Sobočan Sarjaš prejela Zala Muršič iz OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, srebrno nagrado pod mentorstvom profesorice Brede Kerčmar Sara Nemec iz OŠ Gornji Petrovci, zlato nagrado pod mentorstvom profesorice Andreje Ošlaj pa Isabella Elizabet Ivančič iz OŠ I Murska Sobota.

V kategoriji poezija sta bronasto Prešernovo nagrado prejeli Iva Perš iz OŠ I Murska Sobota pod mentorstvom profesorice Milene Mohorko in Benita Koren iz Dvojezične osnovne šole I Lendava pod mentorstvom profesorice Mateje Rogan, srebrno Prešernovo nagrado pod mentorstvom profesorice Katje Koroša je prejela Zala Maučec iz OŠ Križevci, zlato Prešernovo nagrado pod mentorstvom profesorice Andreje Sever pa Klara Kovač iz OŠ Franceta Prešerna Črenšovci.

Na literarni natečaj za šolsko Prešernovo nagrado so prispeli tudi prispevki desetih dijakov in dijakinj naše šole. Bronasto Prešernovo nagrado za književnost Gimnazije Murska Sobota je prejela Eva Bencak iz 4.š-razreda, srebrno Maša Grah iz 3. c-razreda in zlato Brina Velnar iz 2. a-razreda.

Vsem sodelujočim na literarnem natečaju, čestitamo in se zahvaljujemo ter vas vabimo, da svoja peresa zašilite tudi prihodnje leto. Posebne čestitke še enkrat pa vsem nagrajenkam in njihovim mentoricam!

Posnetek proslave

VEČ FOTOGRAFIJ NA: https://www.facebook.com/media/set?vanity=100063536891915&set=a.655137773280780

(Visited 279 times, 1 visits today)