Dobrodelni koncert Pomladni dan, torkova prireditev, na kateri so nastopili sedanji dijaki Gimnazije Murska Sobota in nekateri gostje, ki so tako ali drugače povezani s šolo, je letos potekal prvič. S koncertom smo zbirali prostovoljne prispevke za Šolski sklad Gimnazije Murska Sobota.

Sredstva, ki smo jih zbrali na dobrodelnem koncertu v Gledališču Park, Šolski sklad GMS namenja financiranju nadstandardne opreme, finančno pomaga dijakom iz socialno manj spodbudnega okolja, spodbuja razvojne, raziskovalne, umetniške in športne dejavnosti dijakov, pomaga perspektivnim športnikom in udeležencem različnih tekmovanj, pomaga pri nakupu šolskega gradiva dijakom iz drugih držav, financira pa tudi izobraževanje učiteljev, tekmovanja in promocijo šole.

Apelu šole je prisluhnilo tudi okolje, in sicer Mestna občina Murska Sobota, Občine Beltinci, Rogašovci in Puconci ter podjetja Paradajz d. o. o, Komunala, javno podjetje, d. o. o, Komuna, javno komunalno podjetje Beltinci d.o.o, Murska Transport, MINICOM d. o. o., Tilia print Roman Klemenčič s. p., Biroplast Boštjan Kramar s. p., Pomurske lekarne ter Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, ter jo podprlo pri organizaciji koncerta in zbiranju finančnih sredstev.

Koncert, na katerem je kar 28 nastopajočih darovalo svojo glasbeno nadarjenost (/umetnost) za plemenit namen, sta povezovala dijaka Sanja Balažic in Nino Gerič. Glasbeniki so se predstavili s solističnimi nastopi ter v različnih instrumentalnih in vokalno-instrumentalnih zasedbah in navdušili dodobra napolnjeno dvorano Gledališča Park.

Dijaki so pod mentorstvom profesorjev mag. Tomija Bušinoskega in Draga Megliča, profesorice Tadeja Filo ter svetovalne delavke Brigite Hari pripravili bogat kulturni dogodek, o katerem upajo, da bo postal plemenita tradicija.

Sredstva je še možno nakazati. Za to je odprt račun pri UJP (Uprava za javna plačila) SI56 0110 0603 0695 285 s sklicem 291002. Donacije šolskemu skladu so vedno možne. Prav tako pa je možno oddati zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije, ki jo oddajamo državljani vsako leto. Tako tudi od tega del sredstev lahko namenimo Šolskemu skladu Gimnazije Murska Sobota.

Fotografije: Emma Kuzmič, Ivica Glavak

Več fotografij na facebook strani šole: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=100063536891915&set=a.689095043218386

(Visited 188 times, 1 visits today)